17 Ekim 2009 Cumartesi

DERBİ MEVSİMİNDE ÖYLESİN BİR YAZI

Dün 14 yaşındaki galatasaraylı yeğenimle yaptığım telefon konuşmasından birebir alıntı..

FSP.. Berk’cim halı saha maçınız varmış ne oldu?
BERK. 8 tane attık
FSP. Harika peki kaç tane yediniz?
BERK 8 tane attık ya sen ona bak teyze boş ver kaç yediğimizi..

Sonradan anlaşıldı 23 gol yemişler bunun 15 ini o sırada kalede olan yeğenim yemiş. Daha sonra defansa geçmiş, Ben defanstayken daha az gol yedik dedi:-)

FSP: Tüh senin bu kadar iyi kaleci olduğunu bilseydi Galatasaray De Sanctis’i gönderdiğinde yerine seni alırdı..
BERK: Aman teyze boşver biz de Fenerbahçe gibi yapıcaz. Önümüzdeki maçlara bakıcaz. Siz her sene şampiyonuz diye başlıyorsunuz sene sonunda biz şampiyon oluyoruz..
FSP: Berk’cim genellikle siz şampiyon olmuyorsunuz, sizi şampiyon yapıyorlar. Mesela 2006 yılındaki Beşiktaş Gs maçından görüntüler yollayayım sana siz mi yenmişsiniz, Beşiktaş mı yatmış anla
BERK: Aman teyze Sergenin dönüşlerini diyorsun değil mi? Evet atmamış ne olacak yani, siz de yenseydiniz Denizliyi

Kızamadım… Kızamıyorum..

1 ay önce 6 hakem konusu konuşulurken Galatasaraylı babası da benzer cümleler kurmuştu. Ben 6 hakem de göremez bize verilmesi gereken penaltıları dediğimde, amaaan hep hakem haksız, hep sizin penaltılar verilmiyor, ne kadar mızmızsınız demişti..

Tartışmaya bile girmiyorum artık..Bu ülkede klasik bakış bu.

Anelka’nın eli yıllarca konuşulur ama mesela o maçta Fenerbahçe’ye verilmeyen penaltı hiç konuşulmaz. Arif’in 18 dışından uçarak aldığı penaltılar işini bilmektir, Deivid’in 40 metreden attığı ama hakemin saymadığı gol, takdiri ilahi

Bugün gazetelerde çarşaf çarşaf “FENERBAHÇEYE İKİNCİ KIYAK” başlığı atılmış.. Ataşehirdeki kompleksle ilgili bir haber olsa gerek.. Okumadım bile..
Oysaki 1 hafta önce galatasaray’a hibe edilen Büyükçekmece gölü çevrersindeki arazi 1 sütunluk arka sayfa haberiydi. İnternet sitelerinde 15 dakika bilemedin 30 dakika ana sayfada kaldı, sonra kayboldu. Mimarlar odasının su havzasına zarar verebileceği yönündeki haklı itirazı da öyle..
Öte yandan kimse GS’ye fakfuk fondan verilen primlerden bahsetmez, ya da TOKİ nin işsizlik sigortası fonundan onlara stad yapacağından..

Türk halkı, 4 yıl boyunca futbolu siyasetle süsleyip, kanla yıkayarak aldıkları kupa nedeniyle onlara minnettardır. O nedenle vergi ödemeleri de gerekmez, biz her sene en büyük zorluğu vergileri denkleştirmekte yaşarız, onlara 3 yılda bir af gelir. Türk halkı cebinden öder onların vergisini de..
Oysaki yine aynı kluptür bağlı olduğu liseden olmayanı ikinci sınıf sayan, klube üye olarak alabilmek için 30 takla attıran, yönetime girmelerini ise neredeyse imkansızlaştıran..

Bunları bir Galatasaraylıya anlatmaya kalksan alacağın cevap, BEN ZATEN YÖNETİME GİRMEK İSTEMİYORUM Kİ” olur..
Senin vergilerin .. diye başlasan, omuz silker umruna gelmez.. Maçları izlemez, digiturkten verilen yanlı görüntülerle, taraflı bir iki tv programı izler geçer karşına başlar “NE OLACAK BU FENERBAHÇE’NİN HALİ”

Saanaa neee…

Ben sana soruyor muyum, ne olacak bu vurdumduymazlığının hali diye..

Ondan sonra da siz bu Galatasaray galibiyetlerini ne kadar önemsiyorsunuz. Sanki daha fazla mı puan veriyorlar bizi yenince derler..
Hayır biz o maçları puanla ölçmüyoruz.. ister futbolda ister başka bir branşta olsun, hatta sokakta maç yapan çubuklu formalı çocuklarla sarı kırmızılılar arasında olsun hiç fark etmiyor, Fenerbahçe tarafına atılan her çentik ruhumuz yıkıyor, o hafta ülke temizleniyor, ruhumuzdaki sarı lacivert çiçekler umutla boy veriyor..

Başkanın bir sözü var ya “birgün herkes Fenerbahçeli olacak” diye..
Olmasın..
Olmasınlar..
Ama birgün herkes Fenerbahçeli gibi takım tutsun,
Fenerbahçeli gibi hayata baksın.
Hakem hataları gerçekten hakemin hatası olsun,
O zaman biz de bırakırız çentik atmayı..
Yalnız acele edin.. habire çentik atmaktan, yakında yer kalmayacak gönül defterimizde..

1 yorum:

Behçet Üstün dedi ki...

Fenerbahçe tarafına atılan her çentik ruhumuz yıkıyor, o hafta ülke temizleniyor, ruhumuzdaki sarı lacivert çiçekler umutla boy veriyor..

Başkanın bir sözü var ya “birgün herkes Fenerbahçeli olacak” diye..
Olmasın..
Olmasınlar..
Ama birgün herkes Fenerbahçeli gibi takım tutsun,
Fenerbahçeli gibi hayata baksın.
Hakem hataları gerçekten hakemin hatası olsun,
O zaman biz de bırakırız çentik atmayı..
Yalnız acele edin.. habire çetnik atmaktan, yakında yer kalmayacak gönül defterimizde..


Muhteşem olmuş...
Anlayana ;)
Alkış!