14 Ekim 2009 Çarşamba

..5, 6, 7, 8, 9, 10...

En büyük asker bizim asker Bülent Uygun "5 yeriz, 7 yeriz ama 6 yemeyiz. 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz..." dedikten sonra Anderlecht'ten 5 yiyince medya ıskalamamış, "Asker Bülent sözünü tuttu" diyivermiş. 6 yiyene, 8 yiyene sataşırken Sigma'yı hatırlamamış. Olsun, kimler kimler var Leeds'leri, Chelsea'leri hatırlamaz.

Başlık ona benzedi aslında ama değil. 40'tan fazla sene sonra kendi rekorunu kendi kırdı Fenerbahçe. Sezon başları hep korkulu olmuştur oysa ki, en azından benim aklımın erdiği kadarındaki zaman aralığında. Deplasmanda başlanır, beraberlikle dönülür, kendi sahasında ilk maçı kazanır, hemen ardındaki deplasmanda puan kaybeder veya direk, ilk maçta yenilir. Aydın maçını kim unutabilir misal?

Ama bugünün 7-8 yaşındaki çocukları bundan 20 sene sonra bu seneyi hayal meyal de olsa hatırlıyor olacaklar, benim Aydın maçını hatırladığım gibi, ne güzel.

Sezon başında temenniler ise hep aksi yöndedir "Bir üçte üç yapalım, sonrası kolay" denir mesela. Tabi inanmakta zorlanılır çünkü işte 7'de 7 için 40 sene beklenilmiştir. 8'de 8 görülmemiştir... ti... Artık görüldü.

Şimdi ligin ilk yarısında yokuşun tepesi gözüktü, 17 maçlık bu ilk periyodun yarısı Antep maçıyla geçilmiş olacak. Sezona iyi başlayan, doğru yabancı transferleri yapmış gözüken, başkanının iddialı demeçleriyle ön plana çıkan, geçen sene de fena sayılmayacak bir performans gösterdiği söylenebilecek Gaziantepspor 8 maçta sadece 9 puan toplayabilerek, attığı yediğine denk bir şekilde küme düşme aday adayı konumunda. Sivas, Kasımpaşa ve Denizlispor'un felaket performansları olmasa şimdiden dipte olabilirlerdi.

Böyle maçlarda sonuçlar tahmin edilebilir olmaktan uzaklaşıyor. Antep için çıkış maçı da olabilir, kimi zaman oyuncuların istemsiz refleksi olan "hocadan kurtulma" maçı da.

Ama Fenerbahçeliler'in gözünde Antep filan yok zaten. Çoğunluk için sekizinci haftadan sonra onuncu hafta geliyor. Daum bile biraz bu fikirde olsa gerek ki Alex'siz çıkmaya niyetli. Özer'li çıkıp gönülleri fethetmesini bekliyorum hem oynayanın hem oynatanın.

Ünvanlar hep strestir. Yenilmezlik ünvanları, en uzun süre gol yememe vs... Ama her nedense 10 senedir Saracoğlu'nda Galatasaray'a yenilmeme ünvanının böyle bir etkisi yok...

O yüzden belki 9 olmaz bu hafta... Ama öbür ünvan için pek korkmuyor Fenerbahçeliler.

1 yorum:

Behçet Üstün dedi ki...

"O yüzden belki 9 olmaz bu hafta... Ama öbür ünvan için pek korkmuyor Fenerbahçeliler"...

Gerçekten de öyle.
Neredeyse herkes için özellikle Kadıköy'deki (ama diğer taraf da ihmal edilmez) GS maçları sezonun en "garanti" maçları...
Hayırlısı bakalım ;)