7 Mart 2014 Cuma

Yılmaz Özdil'e Geciken Cevap

Yılmaz Özdil'in 5 Mart 2014'de yazdığı "Fenerbahçe Başbakanı"   yazısını Twitter ve Facebook hesabımdan paylaştığımda "Önce Cemil Turan'dan özür dilesin ! " diye yorumlar geldi.

Ne alakası var dedim.
Meğer Yılmaz Özdil 20 Temmuz 2011'de geçici görevle geldiği Fanatik'de "30 sene önce,30 sene sonra" başlıklı şu yazıyı yazmış .

O dönemdeki yüzlerce çamur içinde ona sıra gelmemiş, okumamıştım !

Yazıdaki yanlışlar çift kale maç yapacak durumda .
Bu kadar çok "yanlış" zor yapılır !

Üşenmeden düzeltelim :

" Fenerbahçe küme düşme hattına inmiş, ancak, son maçlarını kaybetse bile, averajla kümede kalması kesinleşmişti. İşte o anda, gene bu sezon gibi bir hadise yaşanmıştı. Fenerbahçe, Rizespor’a yenildi, hafızam beni yanıltmıyorsa, 3-1 yenildi. Küme düşme hattındaki Rize’nin Fenerbahçe’yi hem de İstanbul’da devirmesi, imkânsıza yakın bir skordu."

Düzeltme : Fenerbahçe o sezon 10 mağlubiyet ile ligi 10.bitirdi .


Bitime 2 hafta kala 10 Mayıs 1981'deki maçıysa 2-3 kaybetti. Rizespor'un 1 golü penaltıdan atıldı. 


Rizespor o maçtan sonraki iki maçını da kazandı ancak averajla küme düştü.


Fenerbahçe son iç saha maçını da kaybedip averajla kümede kaldı. Son 14 maçında sadece 1 galibiyet alabildiği berbat bir sezondu. Özetle sezon itibariyle imkansıza yakın bir skor değildi !


Soru : Amaç ,Fenerbahçe daha önce de şike yapmış algısı mı ?


"Ortalık ayağa kalktı. Küme düşme hattındaki takımlar isyan etti. Gözler, Fenerbahçe’ye ve futbolumuzun efsanesi Cemil Turan’a dönmüştü. Cemil’in şike yaptığı, maçı Rize’ye verdiği iddia ediliyordu. Basın üzerine gitti. İtiraflar oldu. Ama, soruşturma açılmadı."


Düzeltme : Gözlerin Cemil Turan'a dönmesi ilginç,hatta çok da komik ! Çünkü Cemil Turan bir önceki sezon sonu futbolu bırakmıştı ! 


Hadi takımda olsa bile Cemil forvet oyuncusu, maçı nasıl Rize'ye verir ? En hafif ifadeyle kuyruklu yalan !



"İtiraflar olmuştu" da araya iyi kaçmış. Oynamayan oyuncu için kim itirafta bulunmuş ? 

Aslında düşününce "Fenerbahçe 2010-11 sezonunda forvet İbrahim Akın'ı bağlayıp İBB'yi yendi" denen bir linç dönemi için ne güzel örnek ! Hem sözde "itiraf" falan da var... 

Soru Amaç, Daha önce üstü örtülmüştü aman şimdi yapılmasın algısı mı ?


"Cemil’in futbol hayatı bitti. Yaşı müsait, formu müsaitti ama, sürpriz şekilde futbolu bıraktı. Veya, bıraktırıldı. Üstelik, Fenerbahçe efsanesine, Fenerbahçe’de jübile yaptırılmadı."


Düzeltme : Cemil 1947 doğumlu. Futbolu 32 yaşında bıraktı.O yıllar için normal bir yaş. 


Cemil, yaşadığı sakatlık nedeniyle 1978-79 sezonunda ligde sadece 13 maçta forma giyip 5 gol attı,futbolu bıraktığı 1979-80 sezonunda ligde 15 maçta forma giyip 2 gol attı.Özetle yaşı veya formu müsait değildi. 


Zaten yukarıda yazdığım gibi bırakın adı geçen maçta oynamayı, o sezon oynamadı. Zira futbolu bırakmıştı ! 


Cemil Turan'a jübile yaptırılmadı sözüne gelince biraz duralım,nefes alalım. 


Fenerbahçe efsanesi Cemil Turan'a 15 Ağustos 1980'de 40.000 kişi önünde Jübile yapıldı. Beşiktaş ile oynanan ve 1-0 Beşiktaş'ın kazandığı maçta 15 dakika forma giydi !






SoruAmaç, O dönemde şike(!) yapanlar kulüpten temizlenmişti,şimdi de yapılsın algısı mı ?



Yılmaz Bey'e not:  Popüler olmak için popüler konular trenine binmek risklidir.



Bilgi olarak Cemil Turan Fenerbahçe'de 3 Lig Şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası,2 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Başbakanlık Kupası,4 TSYD kupası şampiyonluğu yaşamıştır.

5 yorum:

çubuklu sevdası dedi ki...

abi bu yazı için teşekkürler.."gene şike konuşuluyor gene Cemil Turan başrolde" kısmına da cevap yazsan içim iyice soğurdu.
not: bu adamın en iyi bildiği şey tarihlerle ve olaylarla oynayıp istediği algıyı yaratmak..bende güvenirliği sıfır

Unknown dedi ki...

Evet maç 2-3 bitti,Bir önceki sezon da da Rizespor FENERBAHÇE' yi de Beşiktaşı da yenmişti. Sezon sonu o Rizespor'un futbolcuları alabilmek için uzun kuyruklar oluşmuştu. Zafer, Osman, Arif FENERBAHÇE' ye, Sinan gs'a, Muharrem Karşıyaka vs vs...Y. Özdil sevdalı olduğu Göz göz' ün karnesine bakabilse (cesaretle) pisliğin ve kirliliğin içerisinde kaybolur gider. Bahsi geçen oyuncuların FENERBAHÇE' ye transferini hazmedemeyen cenahın ortaya attığı suçlamadan öteye geçmemiş Yalan, Savsata dır.

Adsız dedi ki...

Eline saglik üstad

Unknown dedi ki...

Sağolasın Bozkurt Abi. Bir Fenerbahçeli olarak size teşekkür ederim.

Cengiz dedi ki...

Saol dostum bu adamı zaten sevmiyorum abuk sabuk yazıyor. Konu Fenerbahçemiz olunca bol kesen sallıyorlar.