20 Nisan 2010 Salı

EZELİ RAKİBİMİZİN ZOR KARARI


Malum bu hafta sonu Bursa Galatasaray maçı var. Eğer GS puan alırsa Fenerbahçe'nin önünü açmış olacak. Bu nedenle gerek futbolcu ve yönetim, gerekse pek büyük takımın, kendi ahlak ilkelerine yakışır taraftarları arasında bu ikilem bu haftanın en önemli gündem maddesi. Gazetelerin internet sitelerine göre futbolcular ciddi ciddi bu durumu tartışıyor, aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık arasında bocalıyorlarmış. Takım o kadar gergin ki antremanda futbolcular sille tokat birbirine girmiş, Arda Caner'in dudağını patlatmış. Bu haberlere yazılan yorumlar ise tam bir facia.Taraftarın tamamı Fenerbahçe şampiyon olacağına takımlarının yenilmesinden yana. Düşüncelerini en ağır dille ifade ediyor. Bütün sezon yaşadığı ezikliğin acısını bu şekilde telafi etmeye çalışıyor.
Bu tartışmalara rağmen şampiyonluğa giden iki takımın maçı farklı saatlerde. Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'yı yenmesinin, zaten ikilem yaşayan Galatasaray yönetimi ve futbolcularını iyice zora sokacağı aşikar. Bu kadar şaibenin dolaştığı bir ortamda her türlü yönetim kabiliyetinden yoksun Federasyonun yayıncı kuruluşun çıkarları zedelenmesin diye maçı aynı saatte oynatmayarak etik değerleri katlediyor olması ise hiç de şaştırtıcı değil.

Bu hafta sonu ne olur bilemem ama Galatasaray bu kadar olaydan sonra yenilirse, gerçekten yenildiklerine kendilerini bile inandıramayacaklar. Galiba Galatasaray için en acı sonuç beraberlik olacak. Çünkü o zaman hem Fenerbahçe'yi lider yapmış, hem de kendi şanşını tüketmiş olacaklar.

Dilerim haftayı Lider bitiren Fenerbahçe olur.

Hiç yorum yok: