26 Kasım 2009 Perşembe

Bugün Bayram Erken Kalkın Çocuklar


Yarın sabah Barış Manço'nun "bugün bayram,erken kalkın çocuklar" sesi her bayram olduğu gibi kulaklarım(ız)da olacak.

Babamın zarfa koyduğu ve beraberinde duygulu bir not eklediği harçlıklarımı almayalı 5 bayram geçmiş...

Kızım vereceğim parayla "Ben10" stickeri almaya yeltenir ,oğlan henüz para nedir bilmiyor bana geri verecektir...

"Ah o bayramlar" nostaljisini yoğun olarak bir tek ben mi yaşamadım yoksa ıskalayan bizim gibi 40 yaş civarındakilerin  hepsi mi bilmiyorum.

Ankara Tandoğan'da babaannemin evinin karşısındaki bakkaldan aldığım torpil,kız kovalayan ,füzeleri ve evde sınırsızca yediğim yaldızlı kağıtlara sarılı "gri -hindistan cevizli ,turunca-bal badem,yeşil-fıstıklı" çikolataları  günleri "ah o bayramlar" kategorisine sokmalı mıyım bilemedim.

Bayram ve sömester tatili denince aklımda daha çok  İstanbul var.Trenle gelmişiz ,Suadiye'de dedemlerin evindeyiz.Bağdat caddesinde Öykü kitabevi ve Nezih kitabevi , (bir de Esat kitabevi mi vardı ? ) matchbox askerler ,arabalar...İdris'de kebap ve "belki maça giderim" ümidiyle fikstüre göz atışlarım . Dedem radyodan dinliyor ,maça gitmiyor... Babam ile gidiyoruz: Fenerbahçe 1 Bursaspor 0

Maç yoksa Dereağzı var,orada idman seyretmek de maç gibi bir şey.Stankoviç ,Selçuk ,Önder , İlyas ,Veysel Hoca ,Yaşar , Erdi ,Schumacher ,Aykut ,İsmail ,Vokri...Hah şimdi "ah o bayramlar" denebilir.

"Bayramda İstanbul'a gidelim,gitmişken bir de maça gideriz" diyenlerin hayalleri nasıl da suya düştü ! Bayram zehir oldu derler ya tam öyle...Dereağzı'da "mazi" oldu.

Fenerbahçe'de hayal bitmez gerçi , sömester'de gelirler artık...

Sen yaz geceleri yıldızlar içinde
Ara sıra bize göz kırparsın
Sen soğuk günlerde kalbimi ısıtan en sıcak anısın

1 yorum:

Chemedya dedi ki...

Bayramda eğer ki Fenerbahçe maçı varsa o bayram ne kadar bayramdır tartışılır. Eğer olur da yenilirse 1-2 gün tv açmazsın, gazete hiç okumazsın, misafirlere istemeyerek de olsa surat asarsın. Yenmişse zaten gecenin 3'üne kadar spor programı ara, bütün köşe yazılarını oku, beğenmediğin yorumlar için mail at. gelen yanıtları yanıtla vs. Fenerbahçe ile bayram bir arada olmuyor anlayacağınız. Bu güzel blogu bugün bulabildim, çok sevindim. BKY ile Alpay Bellisan'ın olduğu yer her zaman takip edilir. İyi bayramlar dilerim.