8 Ekim 2012 Pazartesi

Fenerbahçe'yi bırakanlar hep kaybetmiştir-İslam Çupi


11 Haziran 1985 tarihinde İslam Çupi "Fenerbahçe'yi bırakanlar hep kaybetmiştir" başlıklı yazısını yazarken öfkeli olduğunu satırlara bakarak tahmin edebiliyoruz...Yazı için yorum yapmak yersiz...

Futbolcu isimini çıkararak yazının bir bölümü buraya ekleyelim :

xxx bügün milyonların taptığı bir futbolcu olmuşsa,bu oluşta kişisel becerilerinin çok çok dışında ,sırtında taşıdığı Sarı-Lacivertli formaya borçludur.

Bu borcun verdiği ağırlığı taşımak istemeyen, bu taşıma şerefine özveri ile yaklaşmayan, sözleşme bitimlerinde çekilmesi zamansız ve faydasız restlerle Fenerbahçe limanına demirleyen futbolcular,ilahlık mertebesinin kaçıncı katında olurlarsa olsunlar , o limandan daha büyük ve daha kalıcı değillerdir.Deniz ne kadar öfkeli, dalgalar ne kadar öldürücü olurlasa olsunlar;batanlar hep gemilerdir, transatlantiklerdir...Limanlara bir şey olmaz...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

alex konusunda kulübün de hatası var. yani alex tek başına bırakıp gitmedi. aykut kocaman ve aziz yıldırım'ın da dahli var bu olayda. o yüzden bu yazı alex' e uyarlanamaz.

correios dedi ki...

tabii içerde yaşananları bilemeyiz ama; gördüğümüz kadarıyla Alex'i takımda tutmak için Aykut Kocaman ve Yönetim ellerinden geleni yaptı; Nasıl mı?

1- Aziz Yıldırım defalarca kendisiyle konuştu, uyardı..
2- Aykut Kocaman, kriz büyümesin diye Alex'e defalarca ilk 11'de şans verdi, Heykelinin açılışına gitti, elini uzattı havada kaldı.

bu anlamda hataları neymiş? ben de onu anlamıyorum.