4 Ocak 2012 Çarşamba

Suçüstü Yapmadık Çünkü...

Şehirdışına, yurtdışına gitmeden önce o hafta Fenerbahçe maçı varsa nerede seyredebilirim mutlaka öğrenirim, oraya giderim ve seyrederim...Bir yer bulamayıp milletlerarası telefonla maçı anlattırmışlığım bile vardır.

Bu yıl feci serip, "liginizi ,hepinizi öpeyim" diyenlerdenim.
Diyenlerdenim ama ...

Kasım ayında, yıllardır tatile gittiğimiz yere bu kez kışın gidelim dedik.
Hava nefis, mekan daha nefis ve kışın kimse olmaz diye digitürk'ü kapatmışlar...


Gündüz en yakın köye gittim, kahveye girdim.
7-8 yaşlı amca oturmuşlar.

-Selamın aleyküm.
-Aleyküm selam.
-Hocam sizde digitürk var mı ?
-Nasıl ?
-Akşam maç var da onu seyretmek için diyorum, sizde ligtv var mı ?
-Milli maç mı var ?

O noktada anladım, kahve eşrafı ve köy halkı lig maçlarını izlemiyor ama bir ümit devam ettim

-Yok amcacığım, Fenerbahçe'nin maçı var.
-Haa sen uydu var mı deyon, köyde yok !

Teşekkür edip ayrılacakken ve "geçen senelerde olsa taa Bodrum'a giderdim " diye içimden geçirirken o bomba soru geldi:

-Otur bi çayımızı içiver. Bi de de bakalım bu Fener şike yaptı, küme düşcek yazyola ,esağ mı ?

Sorunun soruluş şeklinden uzman psikolog olarak amcaların futbolla ilgili olmadığını, Fenerbahçe ile makara yapmak peşinde olmadıklarını ama muhtemelen her gün kahvede okudukları gazetelerden, izledikleri tv programlarından bu görüşe vardıklarını  anladım...

"Okuduklarını-seyrettiklerinizi bir an için unutun" diye başlayıp "Ortada suç var, suçlu yok hani nerede şike yapmış futbolcular, takımlar, para transferleri? 

Davaya bakan savcıyı, bayraktarlığını yapan gazeteleri, embedded gazetecileri bir başka yerden de hatırlıyor musunuz ?...Bu şike değil, Türk futbolunu Fenerbahçe üzerinden ele geçirme, Aziz Yıldırım'ı değersizleştirme ve dışarıda bırakma operasyonudur. Onun için Aziz Yıldırım'a hiç oy vermemiş, onu zerre sevmeyen insanlar bile adliyenin önünden 24 saat ayrılmayıp tezahürat yaptılar...Emenike'nin para sayma görüntüleri, Korcan'ın mini cooper'ı, savcının maçları skorlarına kadar biliyorduk sözünün 2 ay kullanıldıktan sonra inkarı, itirafçı futbolcular vs tüm bu yalanlar, beceriksizce hazırlanmış kurgular her gün ortaya çıkmıyor mu ?... Zeki Mazlum'un konuşmaları, nükteden Sadri efendinin tarlasız,marlasız çok net konuşmaları niye gündeme gelemiyor ?...Lütfü-Cornu-Helvacı üçgeni ile halk kandırıldı...Mehmet Ali Aydınlar'ın "kullan-at" rolü için seçildi, bakın görün istifa edecek... 30 yıldır maç seyrederim. Bütün o şike denen maçları seyrettim ve en küçük bir kuşku, kuruntu yok içimde...Bu işlere girsek Denizli ve Trabzon'da son saniyede elimizden alınan ve kaçan 2 şampiyonluğu verir miydik ?...Bağdat Caddesinde 100.000'e yakın insan küme düşmeyelim diye değil adalet için yürüdü, onun için halk balkonlara Türk bayrakları astı ..." gibi konuları söyleyip söylememek arasında gidip geldim.

Böyle anlarda aklıma üniversitedeki pazarlama hocam Güliz Ger gelir...Koskoca bir konuyu 5 dakikada sunum yapıp anlatmamızı isterdi. "Daha fazlasını dinlemezler...Kısa konuşun, ne derdiniz varsa çok kısa bir iki cümlede anlatın ! " derdi. Twitter'ı 1990larda anlatıyormuş meğer !  1-2 cümle söylemek zorundaydım..

-Madem şike vardı, niye suçüstü yapmadılar da ligi devam ettirdiler ?

Benim de cevabını bilmediğim soru üzerine kahveden ses çıkmadı ama beni onaylayan baş sallamaları geldi...O gazla son cümleyi  söyledim :

-Hem bir dinleyelim Aziz Yıldırım'ı, daha savunmasını bile yapmadı.

Bu defa "e sen de doğru diyon" sözleri geldi...

En şüpheci bakışlara sahip amca bombayı patlattı:

"he ya dinlesinler... ama memlekette o kadar pez..k var ki, konuşturmazlar bilem belki..."

Çay içtik havadan sudan konuştuk, çayın parasını almadılar..
Dava kazanmış avukat gibi kahveyi gururla terk ettim.
Gece maçı radyodan dinledim, yenildik, hem de Sivas'a...
"Geçen sene yenilseydik de şunlar başımıza gelmeseydi" hiç demedim, geçen senin tamamında oradaydım...
"Aşıksan korkuyorsan kayıp/sevip de susuyorsan ayıp,yazık...Özlem Tekin"
---Bülent Gürsoy'a sevgilerimle---

4 yorum:

samael dedi ki...

Süper... :)
Ortamı da gözümün önünde canlandırınca... :):):)

Bülent Gürsoy dedi ki...

Üstadım, benim anlamadığım birşey var. 3 Temmuz günü biz de yürüdük Eskişehir'de. Ama atın bunları kulüpten diye yürümüştük. 2 saat sonra yönetim toplandı ve attı bunları kulüpten. Siz ise yok böyle birşey diyorsunuz, bunların hepsi düzmece diyorsunuz. İddianamedeki kayıtları okuyunca şikenin olmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığını görüyorum. O telefon kayıtları da mı düzmece yoksa. Belki de öyledir bilmiyorum. Ama vallahi de billahi de artık umursamıyorum. Hepimizin başına açılan bu belayı bizim söylemimizle kim yaptıysa veya sizin söyleminizle kim tezgahladıysa, umarım gereken cezayı alır.

Yazıya başlarken öyle bir yerden girmişsin ki; 2 sene önce Alanya'ya tatile gitmiştim. Eylül ayıydı. Ligler başlamıştı. Biz en iyi tesisiz diyen tatil köyünde Lig TV yoktu. Ben de çıktım dışarı maçı izleyebileceğim bir yer arıyorum. Barlara sordum yok. Lokantalar keza öyle. Kanter içinde kaldım, bir tane maç izleyecek yer bulamıyorum. Sanarsın ki CL finali oynuyoruz, öyle bir heyecan bastı. Zira maç başladı başlayacak. Sonra dediler ki, ileride bir kahve var, bir bak oraya. Buldum kahveyi, herkes pişbirik oynuyordu. Dedim Lig TV var mı? Var. Güzel o zaman açar mısın maç izleyelim. Bugün maç mı var dediler. Ehh Sivas-Eskişehirspor maçı var dedim. Tabii kimsenin umurunda olmadı. Bıyık altından gülenler oldu. Abi yalnız 10 liranı alırım maç için, dedi garson çocuk. Ben hayatımı adamışım, 10 liranın hesabını yapıyorsun diye de kızdım; açsana kardeşim şu televizyonu.

Sözün özü şu ki; sevenlerin derdi ortaktır. Belki sevdiklerimiz farklı, renklerimiz zıt. Ama sonuçta sadece sevebilenler acıyı hissediyor. Sadece sevebilenler ağlayabiliyor. Sadece sevebilenler gerçekten kaybediyor.

Ama yine de yaktınız bizi üstadım :)

Bozkurt K.Yılmaz dedi ki...

Sevgili Bülent,

şike varsa hiiiç gecikmeden suçustü yapacaklardı,ha bir de hangi rakip futbolcular şike için para almış bir zahmet bulacaklardı.

"Çok açık ,daha ne olsun iddianamesinde" ırz düşmanı +şerefsiz+ aile namusunu 3 paralık eden Ahmet bey fuhuş yaparken basıldı ama fuhuş yapan kadınlar bulunamadı durumu var.

önemli not : maç seyredecek yer arayan adamları,çok ararlar :)

sen naber ya.. dedi ki...

"devrim, önce kendi evlatlarının başını yer." aziz y. bir spor devrimcisiydi..!