10 Ocak 2012 Salı

Fenerbahçe Değişim Dönüşüm-Gürdoğan Yurtsever

Kitabın yazarı Gürdoğan Yurtsever  sunuş bölümünde "bu kitabın ilgi alanı temel anlamda saha içi değil saha dışıdır" diye başlıyor ve 80-90'lı yıllardaki Fenerbahçe'yi sakin sakin bir ilkokul çocuğuna anlatır basitlikle anlatıyor...O yılları biliyorsanız içiniz sıkılıyor,bilmiyorsanız hayret ediyorsunuz.

Yazar,  'Fakat özellikle "şampiyonluk hedefi" Fenerbahçe için neredeyse "her şey"dir .Şampiyon olamamak ise "facia" 'diyor..."Şimdi farklı mı sanki ?" diye düşünürken şampiyonluk her şey mi diye soruyorsunuz ? Uzun konu girmeyim ama Vizyon -Hedef-Kurumsallaşma gibi konuların o yıllarda bize ne kadar uzak olduğunu hatırlıyorsunuz.Kitap da aynı fikirde !

Fenerbahçe karşıtlığı ve nefret bölümünde gezerken "Aziz Yıldırım'ın son 2 yıldaki demeçleri bu nefreti körükledi ve  kulübü bu hale getirdi" sözünün kocaman bir yalan olduğunu tekrar ortaya çıkıveriyor.

Sonra yazar 2000'li yıllara değişim ve dönüşüme gelirken ve siz de konunun "Fenerbahçe ve diğerleri" sonucuna gideceğini hissederken siz de  "bu şike operasyonu neden gerekliydi ?" sorusunun cevabını da buluyorsunuz !

Alın,okuyun, eşe dosta mutlaka hediye edin derim.

Kitapla ilgili bilgiler : http://www.fenerbahcekitap.com/

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu kitabı mutlaka alacağım ..