1 Ağustos 2011 Pazartesi

Sosyal medyadan bihaber Fenerbahçeli Yasin



Adı Yasin.

Sivaslı.

11 yıldır tanıyorum. Birlikte çalışmaya başladığımızda iki kızı vardı, henüz bebektiler. Sonra bir de oğlu oldu. Kızlar artık genç kız, oğlu ise yürümeye ve Fenerbahçe demeye başladı.

Memleketten ötürü Sivasspor’lu ama yürekten ötürü Fenerbahçeli. 11 yıldır Fenerbahçe köşesi sezon başında ve sonunda yenilenir, yeni fotograflarla. Sezon sonu Fenerbahçe şampiyon olduysa eğer ertesi gün çıkan gazetelerin manşetleri süsler duvarını. Yok hüzün varsa eğer, bir önceki seferden kalanlar solana kadar muhafaza eder yerlerini. Sezon başı mutlaka yeni fikstür asılır duvarına. Ve sonrasında her hafta skorlar yazılır.

Eğer birileri özel yetkili savcının eline düdüğü vermeselerdi ve o özel yetkili hakem 3 Temmuz’da malum penaltıyı uydurmasaydı bugün Yasin’in köşesinde 2011-2012 Fikstürü asılı olacaktı. Ve biz Yasin ile şirkette her karşılaştığımızda “abla gidiyon mu maça?” sorusu ile başlayan sohbetlerimizi yapacaktık. Ama izin vermediler…

Henüz topun başına geçirmedik kimseyi, direnişimiz devam ediyor. Hakem farkında değil belki ama o penaltı hiç kullanılamayacak. Ya iptal etmek zorunda kalacak ya da biz sahaya ineceğiz. Bekleriz, hiç sorun değil, nasılsa uzatma dakikaları ekleniyor normal süreye.

Biz ki 3-0’lardan 4-3’lere maç getirmiş asla pes etmeyen insanlarız, biz ki 90+5’te Serhat öpüp kornere topu koyduktan sonra umuduyla Luciano’ya gol attıran insanlarız, biz ki Denizli’de o malum maçta şampiyonluğu kaybettikten sonra bile mağrurluğunu koruyan insanlarız, biz ki her ne olursa olsun “Fenerbahçeli olmak güzel şey be kardeşim” diyebilen sevdalılarız,… biz ki en ufak tereddüt duymadığımız için duvarında şampiyonluk fotograflarını hala gururla saklayan Yasinler’e sahibiz, .. dimdik ayaktayız,.. ve biz varken hiç kimse Fenerbahçe’nin kalesine o uyduruk penaltıdan golü atamayacak!

Fenerbahçe’yi yargılayacak ve aklayacak kurum tanımıyoruz.

Fenerbahçe’nin yargılanabileceği tek makam benim, Yasin’in,.. milyonlarca Fenerbahçeli’nin yüreğidir. Ve Fenerbahçe, aklımızın ermediği zamanlarda nasılsa o yürekte, bugün de öyle büyüktür ve temizdir.

Kimsenin gücü ve haddi Fenerbahçe ile düşürmek kelimelerini aynı cümlede kullanmaya yetmez!

1 yorum:

(Süper)Cem dedi ki...

Bizim taraftarlar arasında o Yasinlerden çok var, kimse merak etmesin.. Bizim yönetimimizin yıllardır yaptığı "Yasin katliamına" rağmen hala buradayız, Fenerbahçemizin arkasındayız..