29 Temmuz 2011 Cuma

SITKI SIYRILMIŞ TARAFTAR BİR VATANDAŞTAN MEKTUP

Selam sayın milletimin vekilleri (bakın, sayın milletvekilleri demiyorum!),


Kiminiz sağcısınız, kiminiz solcu,
Kiminiz dinci, dindar, kiminiz ateist, agnostik, deist,...
Kiminiz Sünni, kiminiz Alevi,
Kiminiz Türk, Kürt, Laz,.. kiminiz Çerkez, Göçmen, Fellak,...
Kiminiz güzel, yakışıklı,... kiminiz iç güveysinden hallice,
Kiminiz zengin,.. aa bak kiminiz fakir diyemiyorum, geçtik bu satırı!
Kiminiz erkek, kiminiz kadın, kiminiz heteroseksüel, kiminiz homoseksüel, biseksüel ya da homofobik,
Kiminiz evli, kiminiz bekar, kiminiz evlat sahibi,..
Velhasılı çeşit çeşitsiniz sayın milletimin vekilleri,...
Olmadı bu, uymadı, çeşit çeşit değilsiniz aslında hepiniz aynısınız, bakın bir'siniz demiyorum, aynısınız...

Ve yukarıdaki herneyseniz yazdığım hiçbirşey beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Hani Mevlana demiş ya "gel ne olursan ol gel" diye.

Beni affetsin hocam, ben size diyorum ki "çekin elinizi üzerimizden, ne olursanız olun, çekin elinizi üzerimizden".

Yıllardır sağcı/solcu, Allah/din/kitap, Sünni/Alevi, Türk/Kürt,... bitmedi nihayet aklın müdahil olamadığı, sadece yüreğimizin hüküm sürdüğü tek alanımıza da el attınız; Fenerbahçem'e.

Nedir derdiniz arkadaş? Bak beni, 40 yaşında bir kadını, kendi meşrebince okumuş insanı, bu cuma günü, bunca işin gücün arasında şu satırları yazacak seviyeye getirdiniz.

Sakın ama sakın bana "bağımsız yargı" "temiz lig" kelimelerini içeren cümleler kurmayın, sakın!

Ben yıllardır sütçü beygiri gibi çalışıyorum, bakın daha dün gece sabaha kadar çalıştım, yöneticiliğini yaptığım emekçilerimle birlikte. Mutlu olmam lazım değil mi?

Yurtdışındaki müşterilere verdiğim sözü yerine getirdiğimiz, ülkeye üçbeş kuruş döviz getiriyoruz, direkt ya da dolaylı onlarca ailenin hayatını geçindirmesine faydam var diye mutlu olmalıyım,..

Olamıyorum, izin vermiyorsunuz!

Sayın milletimin muhalefeti, sakın ola ki "Bunlar iktidar partisinin meziyetleri, hep onların suçu, biz bunlara izin vermeyeceğiz iktidara geldiğimizde" cümleleriyle gelmeyin bana.

Muhalefetin sorumluluğu iktidarınkinden ağırdır. Soğuk sudur muhalefet dediğin, iktidarın kaynar suyunun yakmasına izin vermez. Ama siz öyle misiniz ya, ha babam de babam suyun altına veriyorsunuz odunu!

Haa bu arada, aç parantez kadın milletvekillerine iktidar muhalefet ayrımı yapmadan özel olarak bir çift lafım var; meclise girdikten sonra erkekleşen kadınlar istemiyoruz, nokta!

Ve sayın milletinin iktidarı, sakın ola ki "Bağımsız yargı, işlerine karışamayız, hukuk devletine yakışmaz. Bu futbolumuzun temizlenmesi adına önemli bir adımdır" cümleleriyle gelmeyin bana. Bu ülkede bağımsız denen yargının başbakan astığını da biliyoruz, gencecik çocukları astığını da. Bu ülkede bağımsız yargının sınır kapısında birkaç saatte ifade aldığını da biliyoruz, kaçma ihtimali olmayan bir insanı karga tulumba ordan oraya sürüklediğini de.Bu ülkede bağımsız yargının sırf şiir okudu diye bir parti başkanını hapishaneye attığını da biliyoruz, parasız eğitim istiyoruz diyen gencecik çocuklarını da...

Bu ülkenin insanının arasına %50 kavramını soktunuz yahu!

Halbuki o %50'nin biri "aman, tadımız kaçmasın, tamam sıkıntılarımız var ama dişimizi sıkalım, biraz daha görelim bakalım gerçekten dediklerini yapacaklar mı" diye verirken, diğeri "tamam yaptığın iyi şeyler olabilir ama bak hassasiyetlerimizi gözardı ediyorsun, bu da sana uyarı olsun" diyendir. Bunu ne zaman anlayacaksınız?

Neyse, konumuza dönelim.

Konunun esas muhatabı olan taraftarı gözardı ederek Sporda Şiddet Yasası hazırlıyorsunuz.
Hazırlayan komisyondakilerin kaç tanesi taraftar?
Kaç tanesi tribünde yanındakinin yüreği sadece sarı/lacivert, siyah/beyaz, sarı/kırmızı,.. için atıyor diye omuzomuza yapmıştır?
Kaç tanesi ailesinden gizli deplasmana gitmiştir?
Kaç tanesi cebindeki son kuruşa kadar verip, geceden sabaha stad kapısında sabahlayıp Fenerbahçe-Galatasaray maçını beklemiştir?
Kaç tanesi sabahlara kadar takımına destek pankartına fırça darbesi atmıştır?
Kaç tanesi tezahürat bilir?
Şimdi bu adamlar oturuyor bir masa etrafında bizimle ilgili bir yasayı biz olmadan, hatta bize rağmen çıkarıyor.
Erbakan'ın söylemiyle; "hadi ordan, hadi ordan!"

Bir aydır medyada taraftarın psikolojisi ile oynanıyor. Bıraktım hergünü, her dakika sızan bilgi kirliliğiyle boğuluyoruz. Umurunuzda değil.
Ben ki, bu durumdaysam, kanı kaynayan gencecik çocukların halini düşünemiyorum bile.
Görmediniz mi Shaktar Donesk maçında olanları. Hangi birini gözaltına almakla başedeceksiniz?

Bakın sayın milletimin vekilleri, bunun sonu iyi değil ve maalesef siz farkında değilsiniz, neyle uğraşıldığının farkında değilsiniz...
Sırtında Şükrü Saraçoğlu İmamı yazan formasıyla maça gelen cami imamı, elinde bira içenlerle omuz omuza yapar Fenerbahçe'de.

Fenerbahçe her türlü ideoloji, inanç, sosyal statü,..gibi kavramların ve sınıfların üzerindedir.

Ve siz bununla oynanmasına göz yumuyorsunuz...

...

Ben sıradan bir insanım. Elinden geldiğince ülkem için birşeyler yapmaya gayret eden, mücadele veren bir insan.
Birileri benim nefes boruma birşeyler tıkamaya çalışıyor. Boğmaya çalışıyor.
Ben yıllardır Fenerbahçe maçlarında neler çektiğimi biliyorum, saniye saniye.
Ben yıllardır maddi ve manevi Fenerbahçemizi büyütmek için nasıl karınca gibi çalıştığımızı biliyorum.
Ve ben şunu da biliyorum; Fenerbahçe şike yapmaz, kimse beni buna inandıramaz, kimse evladımıza miras bu sevda dediğimiz kutsalımızla oyun oynamayaz!

İzin vermem, vermeyiz, vermeyeceğiz...

Diyeceklerim daha çoktur ama gerek yoktur.

Hadi selametle...

YASEMİN BAŞARIR

6 yorum:

T34M0 dedi ki...

Bu kadar insanın sadece futboldan gelen mutluluklarına balta vurmak istiyor bu insanlar ve bataklığın üstündeki sinekleri iple ayaklarından bağlayarak bataklığı kurutacaklarını zannediyorlar. 104 yıllık tarihi başarılarla dolu bir kulübü bir kalemde hiçbir şekilde sporla alakası olmayan insanların elinde oyuncak yapmayı adalet olarak görüyorlar. bilmiyorlar ki bu kulüp ve taraftarıyla Fenerbahçe ne kadar büyük ve güçlü. Onların gördükleri şuan iceberg'in sadece su üstündeki yüzü. İceberg'lerin asıl yüzü suyun altında kalan yüzüdür onuda görecekler zamanı gelince. Bu oyuna gelmeyeceğiz....

blacklebron dedi ki...

O milletimin vekilleri senin köpeğin olsun .. Bu yazıyı yazan elleri öperler ! Sağlıcakla !

ferit sürmeli dedi ki...

Tencere kaynamaya başlamış anlaşılan. Öpülesi elden çıkmış. Yüreğine, sevdana sağlık, bileğine, kalemine kuvvet.

Not: Fellak değil cancağızım, Fellah...
ferit sürmeli

Adsız dedi ki...

ablam ağzın kalemine yüreğine sağlık daha nedenir ki......

Adsız dedi ki...

tbrklr renkdaş...

Adsız dedi ki...

siyaset her alanda hükmeden haline gelirse buna demokrasi değil faşizm denir. biz kendi ellerimizle gelmedik mi bugünlere?kimse ben oy vermedim demesin elinizi vicdanınıza koyun tabii nerde olduğunu bulabilirsenizzzz ! fenerbahce sk degıl de baskasına yapılsa taraf mı olurdunuz yoksa umursamazmıydınız??? yıllardır bu ülkede binbir pislik dönüyor bir gecede batan bankalar, el değiştiren fabrikalar, gazeteler ve televizyonlar bunlar olurken niye seyrettınız ey cemaat-i fenerbahçe ?? değil mi insanın canı yanmadan parmagını oynatası gelmıyor... sımdı kımseden bısey beklemeyın kendı basınızasınız tıpkı bı baskasının basına geldıgınde olacagı gıbı... tek avantajınız sayıca coksunuz ama 4 yıl sonra bunu hepınız unutmus olacaksınız... saygılar selamlar...