18 Ocak 2011 Salı

"TOKİ Başkanı yalan söylüyor" diyen var mı ?

Benim hatırladığım kadarıyla bir tek rahmetli Bülent Ecevit stadyumlarda ıslıklanmamış/yuhalanmamıştır,o da kupa vermek için stadlara gitmediğinden...

Kenan Evren "bu küfürüler devam ederse bir daha stada gelmem,devlet başkanlığı kupasını da vermem netekim" demedi mi ? Rahmetli Özal ,Demirel,Çiller yuhalanamadı mı ? Demirel'e atılan ayranları korumalar çizgi üzerinden çevik hareketlerle çıkarmadı mı ? Siyasetçilerin niye her daim ıslıklandığını sosyologlar anlatsın benim bilgim yetmez...

Konunun bir anda "Galatasaray taraftarının mevcut düzene onurlu başkaldırısı" haline gelmesi  de ilginç.Hatta ifrat tefrit git-gelindeki "bazı" Fenerbahçelilerin  "aslan cimbom taraftarı bu süreçte asla yanlız yürümeyeceksin,bu yolda biz de birer Galatasaray neferiyiz" yorumları da bu ilginçliğe ketçap etkisi yapıyor...

Bir kişi çıksın "TOKİ Başkanı yalan söylüyor,bu stadı Galatasaray alın teriyle yaptı, devlete tek kuruş yük olmadı, Ali Sami Yen'den Seyrantepe'ye geçişte tek kuruş karı olmadı" desin !

Gerçekler dank diye söylenince tepki olur,doğaldır.

Toki Başkanı  "Uefa kupasını alan Avrupa aslanlarına bu yapılanlar az bileeee.Galatasaray'ın ülkemizi Napoli'den Nambia'ya,Niagara Şelalesinden,Norveç'e,Nürnberg'ten ,Nepal'e N ile başlayan her yerde her zaman tanıtması karşısında bir stad değil 1000 stad helal olsun,Aslantepe Avrupa Fatihimize kutlu olsuuuun" deseydi ıslık mıslık olur muydu ?

Tabii ,Toki başkanımız o jest ve mimiklerle o konuşmayı ,Şükrü Saraçoğlu'nda yapsa ne dediğini de anlamayıp ıslıklayanlardan biri de ben olurdum,o ayrı... :-)

16 yorum:

Adsız dedi ki...

hepsi doğru , m.a. birand neler yazmış , gs bu işide halleder unutturur çünkü biz fb liler yeterli tepkilerimizi koyamıyoruz , fb li medya ne yapar ?

Adsız dedi ki...

Fenerbahçeliliğinin insanlığının önüne geçmesi gerçekten çok kötü.
TOKİ BAŞKANI YALAN SÖYLÜYOR.
Not:Koyu bir Fenerbahçe taraftarıyım.

Adsız dedi ki...

Bu yazıyı yazarken Devletin Ali Sami Yen arazisi üzerinden ettiği/edeceği karı da dile getirseydiniz hoş olurmuş..

Adsız dedi ki...

Olayı bu şekilde yorumlamak oldukca acı olmus, keza fenerbahcelilik korlugude beraberinde getirmis :(.

Bir Fenerbahce taraftari olarak TOKI baskanini kinadim kiniyorum ve kinayacagim. Eger biz kendi stadimizi kendimiz yapmissak bu bizim buyuklugumuzdur (her anlamda). GS yapamamis devlet destegi almissa, devletin bunu bir RTE gosterisi haline getirmesi sacmadir anlamsizdir. Kaldiki yer olarak daha degerli bir araziyi kiraladigi donemi de yok sayarak devlete birakmistir. Ayrica suanki arsanin kirasinida rahmetli Canaydın 30 yıldan fazla bir süre icin odemistir.

Bir GS neferi gibi degilde olaya objektif bakan bir TC vatandasi olarak bunları soylemekte bir sakinca gormuyorum. RTE kendi cebinden degil benim vergimle o stadi yapti, iyilik yap denize at. Oyle temcit pilavı gibi her ortamda "GS peş parasız çulsuz herseyi bir yaptık" muhabbeti dogurmanin hicbir anlami yok.

Adsız dedi ki...

Ali Sami Yen arazisi zaten devletin. Ev sahibi kiracısına evden çık, ama sana daha iyi ev vericem, üstelik para da kazanacaksın der mi?

Adsız dedi ki...

4) Bugüne kadar Türkiye'de kaç stad yapılmıştır. İnönü Stadını Beşiktaş mı yapmıştır, Beşiktaş'ın Ihlamur'daki tesislerini Beşiktaş mı yapmıştır, Ali Sami Yen'i Galatasaray mı yapmıştır, ki bugüne kadar yapılan bu stadların hiç birine "Sayın Başbakanımız bize bunu yaptı" diye saymıyoruz da, ilk kez "Arena" için bu tür konuşmaları dinlemek zorunda bırakılıyoruz. Haydi bugün içinde bulunduğumuz siyasal durum bunu zorunlu kılıyor diyelim, ama yine de Adnan Polat, bulunduğu makam gereği, böyle bir "anlamsızlığı" yapabilir mi? Bir Galatasaray Başkanı'nın, "eskilerden bana ne, ben onları bilmem, bilmek zorunda da değilim" diye düşünmek ve böyle söylemek hakkı var mıdır? Olabilir mi? Süheyl Batum'u okumanızı öneririm...

Adsız dedi ki...

Sen yıllarca uğraş stad yapıcam diye, hatta işi üstüne alan şirket senin stadın için batsın, her şeyi eline yüzüne bulaştır sonra geç kenara ağla çocuklar gibi biz yapamıyoz devlet baba yapsın de, sona devlet gelsin yapsın çiçek gibi pırıl pırıl versin sana. Ondan sona nankörlük yap küfür et ıslıkla kov adamları staddan sonada deki "e bizde arsamızı verdik" :)
güzel kardeşim devletten ne istiyosun

Unknown dedi ki...

Bazı arkadaslar asy yi verdik diye hesabı kapatmaya
Çalışıyorlar.

1 asy arazisinde GS işgalci konumundadir
2 asy arazisi 375 m etmiştir masrafı karsilamamamistir
3 seyrantepe arazisi de devletindir o araziye bir alışveriş
Merkezi yapılsa Asy den daha az mı edecekti

600 - 375 + 75 (verilmeyen kira) + Seyrantepe degeri = külliyen zarar
Devlet eliyle bir klübe yapılmış en büyük destektir bu.

Hesap ortada

Uğur ! dedi ki...

Kıskanç rakip taraftarlar da benim vergimle Galatasaray'a neden stat yapıldı diyor.
Bu ülkede Beşiktaş'ın stadını Beşiktaş mı yaptı? Şehir statlarını şehir kulüpleri mi yaptı? Fenerbahçe'nin stadını başbakan Şükrü Saraçoğlu Fenerbahçe'ye vermedi mi?

Adsız dedi ki...

@adsız ali samiyenin gs nin malı değilde gs nin orada kiracı olduğunu ve kiracılık yükümlülüklerini yerine getirmediğini bilseydin hoş olurdu

Unknown dedi ki...

Arsa tahsis edip üst kullanım hakkı vermek ve stat inşa etmek denince, Fenerbahçe'nin kendi öz imkanlarıyla ve sponsor desteğiyle diktiği 52 bin kişilik statla bilfiil TOKİ'nin inşa ettiği stadı karşılaştırıp "Bütün bu statları devlet yapmadı mı" demek abestir. Rize'nin Kayseri'nin yine üst kullanım hakkı sağlanıp diğer şekillerde inşa ettirilen statları da diğer örneklerdir. Fenerbahçe Stadı'nın arsasıyla ilgili geçmişi de daha iyi araştırmanızı rica ederim.

Adsız dedi ki...

O stadın olduğu yerde büyük bir hastane projesi vardı. Özhan Canaydın başbakan la görüşmek için 4 saat kapıda bekledi. Sen Fenerbahçenin değil Türkiyenin başbakanısın dedi. Aman dedi Yaman dedi. Başbakanda Galatasaray için değil Türkiyenin tanıtımı için hastanenin anlaşmasını iptal ettirdi. Hatta baya bir sıkıntı da oldu. Aradan GS sıyrıldı. Gerçekten iyi sıyrıldı. Ama kedi biliyorsunuz nankör hayvandır.

Unknown dedi ki...

M.A. Biran gerçek bir dersi hakediyor. Bunu yapacak olan da Medyadaki Fenerbahçeli yazarlardır. Yeter artık birileri Fenerbahçe hakkında sürekli karalama kampanysı yapıyor. Kodkoca MAB bile bunu yapabiliyorsa ve halkı kandırabiliyorsa vay bizim halimize.

Adsız dedi ki...

Galatasaray,Üst hakkı kendisinde olan Mecidiyeköydeki araziyi Tokiye devretmiştir. Toki bu araziyi ihaleyle 400 milyon dolar'a satmıştır. Galatasarayın stadı ise 310 milyon dolara malolmuştur. İlkokul çocuğu bile hesabını basitçe yapar ki Toki kârdadır. Galatasaray düşmanı Tayyip ve dostları ''galatasarayın cebinden bir kuruş çıkmamıştır, karşımızda el pençe durdular'' gibi çocuğun bile söylemeyeceği sözler sarfettiler. Ayıp ettiler yazık ettiler. Tayyip Bey Galatasaray camiasından sana oy yok artık!!!

Adsız dedi ki...

O stadın olduğu yerde hastane projesi değil o bölgede İş bankası çalışanlarının kooperatif projesi vardı. Daha sonra stadın yanına hastane yapılması ve gelirinin de gs ye verilmesi klüp tarafından gündeme getirildi. Başbakanla ilişkileri sağlayan Işın Çelebi idi.. Mustafa Sarıgül'ün şişli Belediye başkanı olmasının getirdiği rahatlıkla o bölge önce gsye tahsis edildi. Zaten fikiri ilk ortaya atan da oydu. Ardından işe başka milletvekilleri girerek pürüzler teker teker çözüldü. Özellikle 2 AKP Denizli milletvekili bu iş için emek harcamaları için başkan kontenjanından klübe üye yapıldı. (GS tüzüğünde A B C vs. diye ayrılan üye prototiplerinden B'yi ileride GS menfaatine yarayacak işler yapacak adamlar denilen kategori oluşturur.Bu gruptan aidat ve üyelik parası alınmaz) Bu arada önlerine büyük bir pürüz çıktı. GS stadını onaracağını bildirmiş, bu nedenle kirası diğer klüplerin ödediğinin neredeyse 10 da birine düşmüştü. Daha açık olmak gerekirse 2004'de Fenerbahçe’nin İzmir Atatürk stadında Juventusla oynadığı özel maçta ödediği stad kirası, GS nin tüm sezonluk kirasının 2 katıydı. Ama malum portatif stad Amerka'dan bir türlü Türkiye sahillerine ulaşamayınca, GS geri dönüşlü ceza ödemek zorunda kaldı ve bu rakamı ödeyemedi. Bu nedenle ASY üzerindeki bütün haklarını kaybetti. Beleştepenin yapılabilmesi için traji komik bir şekilde geriye dönüşlü ipotek yapılarak olay çözüldü. Bu belge o dönemde Şişli Belediyesinde görevli bir Fenerbahçeli tarafından basına da verilmişti . İş bankası çalışanları 3 kez mahkeme yoluyla stad yapımını durdurmayı başardılar ama Başbakan bu stad namusumdur deyince kimsenin yapabileceği bir şey kalmadı. Özetle Toki’nin ASY arazisini almak için gs’ye bir şey vermesi gerekmiyordu. Beden terbiyesi ile işini çözebilirdi. Gs de olimpiyata gidebilirdi. Ataşehir’de kocaman bir arazi de Varyap’a hediye edilmezdi Para da devlet kasasında kalırdı..

Adsız dedi ki...

Galatasaray'ı Ali Samiyen'den atıp Olimpiyat stadına gönderince sorun çözülürmüş breh breh,