25 Ekim 2010 Pazartesi

O 1 Golü Atamamak

Fenerbahçe geçen sezonu son 10 maçta (ankaraspor hariç) sadece 1 gol yiyerek kapattığında bunun Fenerbahçe adına bir rekor olduğunu ve muhtemelen(araştırmadım,üşendim,fark etmez dedim) liglerde de bir rekor olduğunu ve bu rekora rağmen yenilen o tek golün nasıl olup da şampiyonluğu götürdüğünü yaz boyu düşündüm.

Bir yaz gecesinde "sorun yenen golde değil" dedim ,"Sorun atamadığımız o bir golde".
"Ne fark eder ? 1 gol yememek  veya 1 gol daha atmak .Her ikisi de aynı kapıya çıkar.Basit bir matematik bu" diyenler fena halde yanılıyorlar diye düşündüm ve hala aynı fikirdeyim.

Sahanızda gol yersiniz ama o bir fazla golü atarsınız.

26 yıldır Kadıköy'de maç seyreden biri olarak bazen taraftarın, bazen takımın veya sadece bir oyuncunun bazen de antrenörün o 1 golü ilave bir eforla attırdığına çok şahit oldum.Ne kadar isterse istesin taraftar ,oyuncu,yönetim,teknik ekip skorun üzerine yatmaya çalışırken o ilave eforu göstermezler gösteremezler...

Yaz biterken Fenerbahçe benim bu teorimi desteklemeye devam etti.
Young Boys ve Paok maçlarında da o 1 golü iki defa daha atamadık.

Sonbahar'da önce Beşiktaş'a karşı o 1 golü atamadık.
Sonbahar biterken kendi sahamızda 5.önemli maçta Galatasaray'a atamadığımız o 1 golle sayı da 5'e çıktı.

6.maç var mı kaldı mı bilemiyorum.İnşallah kalmamıştır,İnşallah 6.maç olmaz...

2 yorum:

Fatih Ozavci dedi ki...

Dostum sorun sadece atmak atamamak degil. Lille, trabzon/kupa, trabzon/samp.,young boys,paok,besiktas maclarinda bir diger ortak nokta 1-0 one gecip oyuna hakim olamamak. Sonrasinda yenilgi, elenmek kacinilmaz oluyor. Aykut'un dun yaptigi derbi ve diger maclar yorumu, artik derbide yenilsek te diger rakipleri yenecegiz soyleminde de bir sorun var.

Ufak maclar seni finale getirir, finaldeki buyuk maci ise kazanmalisin. Sanirim Daum ile gelen aliskanlik, Final maclarinda hakimiyet kuramamak sorunu, Aykut ile de devam edecek. Senin soyledigine gelince ben kadikoy'de bursa macini da izlemistim ve soyledigin o gol de atilmisti. Ama mac hakimiyeti gittigi icin 3-2 yenilgi kacinilmaz olmustu.

Ahmet ÇELİKSÜNGÜ dedi ki...

Üstadım bende aynı düşünüyorum, öyle de yazdım blogumda. Neden o 1 golü atacak konsantrasyonu, baskıyı veya enerjiyi bulamıyoruz. Eksik bıraktığımız konu ne ? TD mi, futbolcu mu ? Mentör mü ? Atılamayan o her 1 gol sonrasında büyük ızdıraplar yaşamadık mı ? Öyleyse bu konu ciddi şekilde irdelenmelidir.Saygılarımla