25 Nisan 2011 Pazartesi

Attaki Burun da, Eşekteki Değil mi?

İSPANYA: Barça 88, Real Madrid 80 sonra 17 puan fark ve Valencia...

İNGİLTERE: Man Utd 73, Chelsea 67, Arsenal 64...

ALMANYA: Dortmund 69, Leverkusen 64, Hannover 57...

PORTEKİZ: Porto 77, Benfica 58, Braga 44... Tam rezalet birinci ile üçüncü arasında 33 puan var.

Bu dört ligin liderleri arasında en kötü durumda olanı Borussia Dortmund, o da 5 puan önde. Halbuki, Spor Toto Süper Lig'de öyle mi, Fenerbahçe 70, Trabzonspor 70...

Niye bu 4 lig? Çünkü Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde yarı final oynayacak 8 takımın tamamı bu liglerden. İtalyan yok, Fransız veya Hollandalı yok... 3 İspanyol, 3 Portekizli, 1 Alman ve 1 İngiliz yarı finalde.

DİKKAT!!! Liglerindeki puan tablosuna baktığımızda en büyük kopuşun yaşandığı İspanya ve Portekiz liglerinden 6 takım var!

Ligin kalitesini puan mücadelesinin dozuna endeksleyen zihniyetten tez kurtulma zamanıdır. Bırakalım da Fenerbahçe (veya kim hakediyorsa) kopsun gitsin, hakemler maçlara çıkarken "dengelemek" zorunluluğu hissetmesin, izin verelim de birileri gerçekten iyiyse normal olarak kazanabilsin, önde olanın penaltısı daha bir penaltı olmak zorunda olmasın.

Yoksa her sene burun farkıyla bitiyor diye tüm dünyanın gözünün üzerimizde olduğunu zannettiğimiz ligimizin esasında kimsenin umrunda olmadığını ve eşek yarışlarının da burun farkıyla bitebileceğini farketmeyeceğiz.

Hiç yorum yok: