27 Aralık 2011 Salı

Bir Güzel İnsan Portresi : Paşalı Birol

14 Mayıs 2006
Denizli Stadının içi.
Dışarıdan bir yerden taşlar yağıyor,sahada maç devam ediyor.
Direk gibi bir yerin yanındayız.Hafızam bulanık.
Bir babanın kucağında çocuk 7-8 yaşlarında, başı kanıyor...Baba çaresiz.
Yıllarca "benim burada ne işim var, o kızın ne işi var" düşüncelerini kovamıyorum.
Uzuyor maç ! Kaç dakika hatırlamıyorum ,tekrar çökmüş kalmışız...

Birileri koltukları kırıyor.Sanki olayları bir bulutun içinden uzaktan seyrediyorum,ses kapalı.

Ses kapalı dedim ama "ya kırmayın,onların parasını bizim kulüpten alırlar" cümlesini duyuyorum.Paşalı Birol üzerinde emlakbank reklamlı formasıyla sağa sola dert anlatıyor !

İçimden "sus paşalı ne olur" diyorum "sus,haklısın ,haklı olduğuna kızıyorum, kendime kızıyorum,şimdi birisi sana dalacak onu tutacağız,ne olur sus,dinleyecek,konuşacak halim yok...böyle bir anda kırılan koltukları nasıl düşünüyorsun ,seninkisi nasıl bir skor ötesi sevgi gel bana da anlat ama bugün değil ve ne olur sus..." diyorum...Çocukluğumdan beri stadın etrafında yaptığı pankartları taşıyan ,tellere asan Paşalı ile göz gözeyiz...Kimse ona kızamadı diye aklıma yazmışım...Göz gözeyiz dedim ya bana bakarak "her maç kırılan koltukların parasını ödetiyorlar bize yazık günah,ayıp" diyor...2006 şampiyonluğu az önce kaçmış...

Film hızla ileri sarılıyor

4 sene sonra Çemberlitaş
Tramvayda tam karşımda Paşalı .
-Selam paşalı,ne var ne yok ?
-İyiyim ya,ben de Süleyman Seba ile buluştum.
-Süleyman Seba mı ? Hayırdır ?
-Ben diğer kulüp başkanlarının bayramlarda gider elini öperim.Ölüm yıldönümlerinde mezarlarına giderim...

Filmi bir başka yere alıyorum.
Tuzla Mezarlığı.
Alpay,Aykut,Mustafa,Erman,İbrahim...

Mayıs 2003'den bu yana onların mezarların başında birer bayrak direği ve dalgalanan sarı-lacivert bayrak var.Her gidişte her mezarı ziyaret edip okumak lazım "Hamd alemlerin rabbi olan Allahadır..."

Anneler günü veya bir hafta sonrası ,çoluk çocuk,Tuzla'dayız.
Çocuklar hiç görmedikleri anneannelerinin mezarına çicek koyuyorlar.
Gelmişken bizim Fenerbahçeli çocukları da ziyaret etmeli.
Galiba ölüm yıldönümleri,mezarları çiçeklerle dolu ve bir yazı var :



Paşalı da oradaymış...

"Vurdum duymaz olmayalım" demiş...

Filmi ileri sarmaya devam
25 Aralık 2011
15.00 civarı
" ....Tarih yazar kim haklı,kim çamur attı...Fenerbahçeli olmak ne güzel bir şey...Lefterinle ,Aykutunla Alexinle gürle hey...seninle sonsuza dek sırt sırta veririm hey... " Böyle bir mitingte çalınacak en güzel şarkı. Ekim ayından beri dinliyorum ama bugün çok vurucu bir etki yaptı....Konuşmalar da nefisti ...Ne güzel miting oldu !

Derken son bir konuşmacı varmış,başkan için şiir okuyacakmış.

Sen olmadan bitmezdi.
Seni seviyorum güzel adam.

Çağlayan Adliyesi önünde Özcan Günergök'ün nefis fotoğrafı
"Kuşaktan Kuşağa"

22 Aralık 2011 Perşembe

Rüyada söz vermek...

Belki de bugünlerde rüyanıza bir grup yaşlı beyefendi girer.

"Oğlum/kızım ,desteğinizi sakın eksik etmeyin" derler...


Fenerbahçe Spor Kulübünün 10 Eski Başkanı
Kim onlar derseniz yazayım da aklınızda bulunsun:

Soldan sağa :Tevfik Hacar Taşcı ,Muvaffak Menemencioğlu ,Hasan Kamil Sporel,Zeki Rıza Sporel,Said Selahaddin Cihanoğlu ,Osman Kavrakoğlu,Agah Erozan,Razi Trak,Faruk Ilgaz...Fenerbahçe'nin 10 eski başkanı !

Aralarında savaşta İngilizlere esir düşen var , ilk şampiyon takımda oynayan var ,cunta tarafından yassıada'ya gönderilenler var , Galatasaray'a ilk golü atan var,en çok gol atan Fenerbahçeli ünvanını hala koruyan var ,stadın inşaasında büyük destek olan var , 5 kupa kazanan takımı kuran var,yöneticilik döneminde maçlardan önce iki rekat namaz kılan var...

"Oğlum/kızım desteğinizi eksik etmeyin" derlerse söz vermekte de fayda var...

25 Aralık 2012 Pazar günü Kadıköy meydanındayız,sözümüzün arkasındayız !

19 Aralık 2011 Pazartesi

Şu Fenerbahçeliler Adam Olmaz !

Her gün gazetelerde hava durumu,döviz fiyatı ,namaz vakitleri ve gazetenin künyesi gibi değişmez bir şekilde "Fenerbahçe'nin Şike Belgeleri" yayınlanmıyor mu ? "Sezon Sonu Düşme Kesin" haberleri yok mu ? Sizin okumanız yazmanız yok mu ?

Ana haberlerde ,spor programlarında her gün yeni bir delil ,itiraf çıkmıyor mu  ? Yüzünüz kızarmıyor mu bu ahlaksızlıklara ?

Koskoca başkanlar, iş adamları ,gazeteciler ,spor adamları onca tecrübeleriyle görmüşler biliyorlar ! Geçen yıl en az 6 maçı hilleyle, şikeyle almışsınız ! Rakiplerin rakiplerine çantayla , torbayla teşvik primi yollamışsınız. Hepsine yalan diyebilir misiniz ? Bak hala biz o maçları seyrettik diyorsunuz ! Nerenizle seyrettiniz ? Bırakın şu duygusallığı !

Hah,işte en büyük yalan ! "Şike için futbolcu-hakem olmalı ,var mı ?" diye soruyorsunuz.Okuyun iddianameyi , telefon konuşmalarını ! Her şey o kadar açık ve yalın ki futbolcuya hakeme gerek bile kalmamış ! Uefa ne diyor "en küçük bir şüphe varsa diyor"...Şüpheyi savcılık 400+7000 sayfada gerçeğe dönüştürmüş !

Mafya lideri adamları korumaktan vazçemiyorsunuz değil mi ? Çünkü yıllardır bütün başarılarınızın böyle geldiğini sizde biliyorsunuz.Sizler Aziz Yıldırım'ın mafya düzenine parayla bağlanmış maşalarsınız, yolunacak kazlarsınız, zavallılarsınız ! Beşiktaş gibi "aklanın da gelin" bile diyemediniz !

Bak hala bir de "bizi şampiyonlar ligine almadılar" diyecek kadar basiretsizsiniz ,körsünüz ! Ülke futbolu batardı 8 yıl men olurdu haberiniz var mı  veya umurunuzda mı ?

Sanal kahramanlar yaratıyorsunuz .Örnek mi ? Al işte Aykut Kocaman ! Öyle dirayetli ,böyle ahlaklı diyorsunuz.  Başkanınız var ya ,geçen yıl şike yapmış diyoruz şike ! Almıyor mı fındık beyniniz ? Aykut Kocaman "evet yaptık diyebiliyor mu ?" Yok nerede ,keşke diyebilseydi,keşke dünya 3.sü Milli takım teknik adamından ders alabilseydi... Şampiyonluğu elinden alınan adam yanına geliyor ,o kerhen elini sıkıyor !

"Bu yılda aynı başarımız devam ediyor bu da mı şike ?"  diyen yüzsüzlersiniz sizler ...Geçen yılın travmasını Türk futbolu atlattı mı ? Siz mağduru oynuyorsunuz diye hakem toleransı ,acıbadem destek hattı yanınızda ! Play-off'da göreceğiz ak koyun kara koyun...

Başbakan da federasyon başkanı da ,tahkim kurulu başkanı da Fenerbahçeli siz hala "üzerimize oyunlar oynanıyor" diyorsunuz ! Kim oynuyor kim ? Bırakın bu komplo teorilerini...

Şu pozisyona bakın da utanın diyeceğim ama sizde utanma arlanma nerede ?
Gökhan rakibi ve hakemi aldatmaya yönelik hareketten 1.sarı kartı ,hakeme fiziki temastan 2.sarıyı almalı,zaten sarısı da var.3.Sarı kart yani ! Ama oyundan atılan zavallı Aykut ! Geçen yıl Ankaragücü maçınızı ayarlayan Cüneyt abiniz görev başında !

Bunları okumak zorunuza mı gitti ?
..
..
..
Tuhaf değil mi ?
Gitmiyor, alıştık. 6 aydır böyle yaşıyoruz.

Kabul çok yıpratıcı !

Hatta ne yalan söyleyim ,bırakıp ilgilenmeyelim diye aklımıza da gelmiştir,geldiği hızla da gitmiştir.Çünkü Don Henley abimiz ne demiş Hotel California da ?

You can check out any time you like
But you can never leave !

Bir soru da bizden gelsin :
"Biz bize yeteriz " deyince çok bozuluyorsunuz değil mi ?
Şu Fenerliler çok megaloman !

13 Aralık 2011 Salı

Karan-Küre-Şike

Ümit Karan'ın futbol kariyerinde ligde en çok gol attığı takım kimdir ?

Doğru,Fenerbahçe ! 29 maçta 11 gol !

Hem de öldürücü goller,hem de Galatasaray formasıyla goller...

Altı ay önce falcının biri kristal küresine bakıp  "Ümit Karan şike yaptığı iddiasıyla  tutuklanacak,sonra tahliye oldu diye sevineceksin" diye bir Fenerbahçe taraftarına gelecekten haber verse parasını alamazdı kesin ama bir de "hastir lan" diye küfür yerdi...

"Bizimkiler niye içeride ama o dışarıda ? " diye de düşündük elbette.

Gözümüz daha bir açıldı,bilmediğimiz konuları araştırır olduk...Bizden kavramını epey genişlettik...

Neyse kristal küre denince aklıma son sürat Styx'in o doyumsuz şarkısı Crystal Ball geliyor .
Ne diyor orada :

My heart is breaking, my body's aching

And I don't know where to go

Sağlam durmak gerek.

İslam Çupi'nin zor zamanlarda aklımıza gelen sözlerinden birini ,evet onu  bir kez daha yazmak gerek:

"Bekleyin (Dayanın) Sarı Lacivert Askerler,Tezkereye Az Kaldı "-İslam Çupi

6 Aralık 2011 Salı

Bu maç o maç !

"Galatasaray'ı yenelim,gerisi önemli değil" diyen kalabalık bir Fenerbahçeli grubu vardır.

Eski bir kafa diyebilir miyiz.Evet deriz...

"Ne demek Galatasaray'ı yenelim yeter,önemli olan yarışı birinci bitirmek" cevabı ile karşılırlar.

"Galatasaray'ı yenince kupayı vermiyorlar,örnek mi al sana 2005-06 4-0'lık maç" denir ve o kalabalık grup bir anlık susar...Sonra tekrar başlarlar,"Şampiyon olmak mı Galatasaray'a ...mak mı" dersen biz ikincisini seçeriz derler...

Konu Galatasaray ile ilgili olsun olmasın yapılan tüm haksızlıklara sahada cevap vermek için,her daim federasyonun/medyanın meydan okumasına karşılık vermek için ve daha iyi olduğunu bir kez daha kanıtlamak için bu maçı kazanmalıyız diye düşünürler...

Bu defa maç farklı !

Fener kesin düşer fetvacısı,şikecileri koruyorlar borazancısı her şey uzmanı  ikizlerinin kendilerine ve sahiplerine cevap , şampiyon biziz diyen nüktedan başkana cevap , jurnal ekibine cevap , kara hormon'a cevap ,mektupçulara cevap ,5 aylık gazete haberlerine tek tek cevap,kupa iadecilerine cevap, ateş üfleyicilere cevap, kongrede ihraç edemediklerimize cevap  ...liste çok kalabalık.

Çaycı Akif'e Sevgilerimizle
O kalabalık , "haklılık tek bir maçın sonucu ile mi ölçülecek,kazanmak da var kaybetmek de" sözüne itiraz etmez.Etmez ama yine de böyle hissederler.

O kalabalıktan biriyim.
Saygımız rekabete,sevgimiz Fenerbahçe'ye.

Bu maç o maçtır !
Yap şikeni güldür sevenlerini...